Nádherný zámocký park okolo rakúskeho zámku Halbturn sa už onedlho stane dejiskom jednej z najväčších a najkrajších záhradných výstav. Je príležitosťou pre nákup rastlín aj originálnych doplnkov do záhrady.

 

gartenlust halbturn23 1

Záhradný veľtrh Gartenlust je skutočným lákadlom pre priaznivcov pestovania a milovníkov záhradného umenia. Festival, ktorý od jari do jesene hostia vybrané rakúske aj nemecké zámky, je miestom inšpirácie, nákupných príležitostí, ale aj zábavy či odpočinku pre celú rodinu.


Koncom augusta môžete výlet k Neziderskému jazeru spojiť s návštevou tejto nevšednej akcie aj vy. Svoje brány totiž veľtrh otvára v zámockom parku okolo barokového zámku Halbturn. V príjemnej tôni stromov nájdete ponuku približne 180 predajcov. V stánkoch nebude chýbať pestrý výber rastlín od špecializovaných pestovateľov, cibuľky, ale aj rôzne štýlové doplnky a dekorácie do záhrady. Neopakovateľnú atmosféru dotvorí sprievodný program pre dospelých i najmenších návštevníkov podujatia. Samozrejmosťou bude napokon aj ponuka kulinárskych špecialít.

 

gartenlust halbturn23 2


“Záhradné potešenie“ okolo zámku Halbturn začína už vo štvrtok 24. augusta a potrvá do nedele 27. augusta. Otvorené je denne od 10:00 do 18:00, vstupné je 10,00 €. Zakúpiť si môžete aj permanentku, jej cena je 15,00 €. Deti do 16 rokov vstupné neplatia. Vstup je možný aj pre domácich miláčikov.

Viac informácií o výstave ako aj ďalších termínoch a miestach konania nájdete na stránke www.gartenlust.eu.

 

Zdroj a foto: www.gartenlust.eu

 

Pin It